Květákový mozeček s pohankou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 ks cibule
1 lžička kmín
1 ks květák
1 hrnek pohanka
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák uvaříme v osolené vodě s kmínem a nastrouhaným muškátovým oříškem, aby nebyl rozvařený. Květák vyjmeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pažitku nebo petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Cibuli osmažíme dozlatova, přidáme kousky květáku a krátce osmahneme. Potom přidáme pohanku, osolíme a zalijeme vodou, aby vše bylo těsně pod vodou. Vaříme do změknutí pohanky. Vypneme a necháme dojít, aby pohanka vsákla vodu.

  3. Asi po 5 minutách znovu zahřejeme do varu a přidáme rozkvedlané osolené vejce s pepřem. Mícháme do sražení vejce, aby směs byla tužší. Nakonec posypeme nasekanou pažitkou nebo petrželkou.

  4. Květákový mozeček s pohankou můžeme podávat s brambory, ale není už nutné podávat s žádnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!