Květákový pudink s omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 5 ks vejce 90 g máslo mléko 3 ks houska 1 ks květák 60 g parmazán 0.5 šálku zakysaná smetana omáčka 1 lžička máslo 50 g žampiony 1 lžička hladká mouka 1-2 lžíce zakysaná smetana citronová šťáva 50 g brzlík 1 šálek bílá polévka
Postup Květákový pudink s omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Brzlík očistíme, nakrájíme na kousky a podusíme. Květák uvaříme do poloměkka a rozebereme na růžičky. Parmazán nastrouháme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Housky namočíme do mléka a necháme je rozmočit. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.
Máslo utřeme se žloutky, vmícháme housky, nastrouhaný parmazán, smetanu a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Do formy střídavě klademe vrstvu těsta a květáku. V páře vaříme hodinu. Zatím si připravíme omáčku. Máslo a mouku necháme zpěnit, přidáme bílou polévku, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, dušený brzlík a pokrájené žampiony. Vše povaříme.
Květákový pudink přeléváme omáčkou a ihned servírujeme.