Kynuté domácí knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
0 lžiček sůl
1 ks vejce
1 hrneček mléko
0 kostek kvasnice
1 ks rohlík
0 kg hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Příprava kvásku: Do hrnečku ohřátého mléka přidáme lžičku cukru a rozdrobíme půl kostky kvasnic. Necháme v teple kvásek vzejít.

  2. Příprava knedlíku: Do 0,5 kg hrubé mouky rozmícháme půl lžičky soli, přidáme 1 vejce, na kostičky nakrájený rohlík nebo housku, zalijeme připraveným kváskem a hněteme až se těsto spojí a pak ještě chvíli. Pokud je těsto moc husté nebo se lepí, přidáme mléko nebo naopak mouku. Mísu s těstem přikryjeme utěrkou a necháme hodinu a půl v teple vykynout.

  3. Z vykynutého těsta vytvoříme tři stejně velké knedlíky dlouhé do 20 cm a o průměru okolo 6 cm. Knedlíky dáme vařit do osolené vody. Vaříme z jedné strany 7 minut a z druhé strany 6 minut. Čím je knedlík větší, tím se musí vařit déle. Uvařený knedlík vyndáme a propícháme špejlí.

  4. Kynuté domácí knedlíky podáváme jako chutnou přílohu k různým masům s omačkami.

  5. Videopostup na poctivý domácí knedlík zde


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!