Kynuté knedlíky s jahodami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 lžička cukr sůl 1 ks vejce máslo 400 ml mléko 600 g jahody 30 g droždí mletá skořice 500 g hrubá mouka tvrdý tvaroh
Postup Kynuté knedlíky s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozmícháme s cukrem v troše vlažného mléka a vlijeme do mouky. Přidáme vejce a trošku soli, přilijeme zbývající mléko a vypracujeme těsto, které necháme vykynout na teplém místě
Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučněném válu a nakrájíme ho na čtverečky. Doprostřed každého čtverečku dáme jahodu a pečlivě ji do těsta zabalíme
Vytvarované knedlíky necháme ještě chviličku odpočinout a potom je vaříme v mírně osolené vodě asi 6 minut. Uvařené kynuté knedlíky s jahodami vyjmeme a necháme odkapat
Kynuté knedlíky s jahodami na talíři ozdobíme strouhaným tvarohem, cukrem a skořicí a přelijeme je rozpuštěným máslem
Náplně knedlíků můžeme samozřejmě obměňovat a zdobit také podle fantazie
Foto: Shutterstock.com