Kynuté knedlíky s jahodami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 lžička cukr
sůl
1 ks vejce
máslo
400 ml mléko
600 g jahody
30 g droždí
mletá skořice
500 g hrubá mouka
tvrdý tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozmícháme s cukrem v troše vlažného mléka a vlijeme do mouky. Přidáme vejce a trošku soli, přilijeme zbývající mléko a vypracujeme těsto, které necháme vykynout na teplém místě

  2. Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučněném válu a nakrájíme ho na čtverečky. Doprostřed každého čtverečku dáme jahodu a pečlivě ji do těsta zabalíme

  3. Vytvarované knedlíky necháme ještě chviličku odpočinout a potom je vaříme v mírně osolené vodě asi 6 minut. Uvařené kynuté knedlíky s jahodami vyjmeme a necháme odkapat

  4. Kynuté knedlíky s jahodami na talíři ozdobíme strouhaným tvarohem, cukrem a skořicí a přelijeme je rozpuštěným máslem

  5. Náplně knedlíků můžeme samozřejmě obměňovat a zdobit také podle fantazie

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!