Kynuté knedlíky se švestkami a mákem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
3 lžíce máslo
2 dl mléko
1/2 kelímku smetana
1 kostka droždí
200 g švestky
4 lžíce cukr moučka
cukr moučka
300 g polohrubá mouka
4 lžíce mletý mák
mletý mák

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do něj dáme rozdrobené droždí a cukr, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme vykynout. Poté přidáme cukr, mléko, sůl, vejce a zpracujeme vláčné a nelepivé hladké těsto. Necháme asi půl hodiny opět v teple kynout

  2. Poté těsto rozdělíme na dílky, vyválíme, hřbetem ruky zploštíme, poklademe omytými a dobře osušenými půlkami švestek, které jsme předtím obalili ve směsi moučkového cukru a máku. Zavineme a v dlaních zakulatíme do tvaru knedlíků

  3. Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě 3 - 6 minut, až všechny vyplavou na povrch. Poté vyndáme a propíchneme vidličkou, aby unikla pára

  4. Kynuté knedlíky podáváme posypané mákem a moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem a smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!