Kynuté koláčky s mandlí recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
1 ks žloutek
100 g sádlo
bílek
2 kostky droždí
náplň
120 g cukr krystal
200 g hladká mouka
citronová kůra
500 g polohrubá mouka
250 ml vlažné mléko
loupané mandle
100 g tuk na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobíme do oslazeného teplého mléka a necháme vzejít kvásek. Mouku osolíme, přidáme zbytek cukru, vmícháme kvásek, vejce, rozpuštěné tuky a citronovou kůru. Vypracujeme těsto a necháme vykynout

  2. Z těsta vyválíme plát asi 1 cm silný a vykrajovátkem vypichujeme kolečka o průměru asi 5 cm a skládáme na plech. Dnem malé skleničky vyhloubíme středy. Okraje potřeme bílkem, důlky naplníme náplněmi podle chuti a ozdobíme oloupanou mandlí. Koláčky s mandlí necháme ještě chvíli kynout na plechu a pak upečeme dozlatova. Kynuté koláčky s mandlí pečeme při 200 °C asi 10 - 15 minut

  3. Upečené kynuté koláčky s mandlí necháme trochu vychladnout a můžeme se do nich pustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!