Kynuté sněhové lívanečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
citron
30 g droždí
250 g hladká mouka
2 dl vlažné mléko
podle potřeby
cukr
olej na smažení
na potření
povidla nebo marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Mouku přesijeme do mísy, smícháme droždí a cukr, přidáme k mouce, přilijeme vlažné mléko, osolíme, přidáme žloutek a špetku nastrouhané citronové kůry. Vypracujeme těsto, do kterého přidáme tuhý sníh z bílku. Těsto na sněhové lívanečky necháme vykynout.

  2. Poté smažíme buď na pánvičce nebo lépe v lívanečníku malé vdolečky.

  3. Mažeme je povidly nebo marmeládou a před podáváním lehce pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!