Kynuté těsto se špaldovou moukou pro domácí pekárnu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
350 ml mléko
0 kostek droždí
3 lžíce cukr krupice
400 g hladká mouka
200 g špaldová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou a špaldovou mouku, cukr krupice, droždí, mléko a sůl vložíme do pekárny a spustíme program hnětení - kynutí. Poté těsto vyklopíme a zpracujeme.

  2. Kynuté těsto se špaldovou moukou používáme podle chuti k připravě závinu, buchet a koláčů. Špaldová mouka dodá těstu lehce oříškovou příchuť.

  3. Kynuté těsto se špaldovou moukou pro domácí pekárnu je vhodné pro přípravu nízkosacharidových pokrmů a pro dietu při těhotenské cukrovce. Doba přípravy je uvedena včetně délky programu pekárny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!