Kynutí šneci s pudinkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 g cukr
75 g máslo
250 ml mléko
1 kostka droždí
200 g cukr krupice
500 g polohrubá mouka
35 g rozpuštěné máslo
náplň
1 ks vejce
75 g sekané mandle
na potření
1 ks žloutek
krém
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Zpracujeme těsto a necháme vykynout.

  2. Těsto rozválíme na pomoučněném válu na obdélník zhruba o rozměrech 35x40 cm. Rozpustíme tuk a těsto jím potřeme. Posypeme ho mandlemi a 100 g cukru. Z užší strany těsto svineme a roládu nakrájíme na 10 kousků. Šneky trochu zploštíme a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Uvaříme pudink podle návodu na obalu. Do středu šneků dáme kopeček pudinku a necháme ještě 15 min. na plechu odpočinout. Okraje šneků potřeme žloutkem rozmíchaným se smetanou. Kynuté šneky pečeme při 200 °C asi 12 minut.

  4. Upečené kynuté šneky s pudinkem podáváme nejlépe teplé. Jsou ale dobré i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!