Kynutí šneci s pudinkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 100 g cukr 75 g máslo 250 ml mléko 1 kostka droždí 200 g cukr krupice 500 g polohrubá mouka 35 g rozpuštěné máslo náplň 1 ks vejce 75 g sekané mandle na potření 1 ks žloutek krém 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Kynutí šneci s pudinkem recept
Postup přípravy receptu
-
Zpracujeme těsto a necháme vykynout.
Těsto rozválíme na pomoučněném válu na obdélník zhruba o rozměrech 35x40 cm. Rozpustíme tuk a těsto jím potřeme. Posypeme ho mandlemi a 100 g cukru. Z užší strany těsto svineme a roládu nakrájíme na 10 kousků. Šneky trochu zploštíme a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem.
Uvaříme pudink podle návodu na obalu. Do středu šneků dáme kopeček pudinku a necháme ještě 15 min. na plechu odpočinout. Okraje šneků potřeme žloutkem rozmíchaným se smetanou. Kynuté šneky pečeme při 200 °C asi 12 minut.
Upečené kynuté šneky s pudinkem podáváme nejlépe teplé. Jsou ale dobré i studené.