Kynutý dýňový koláč s drobenkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 800-1000 g dýně hokaido těsto 1 špetka sůl 1 ks vejce 50 g máslo 300 ml mléko 25 g droždí 4 lžíce cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 500 g polohrubá mouka drobenka 85 g máslo 70 g cukr krupice 150 g hrubá mouka
Postup Kynutý dýňový koláč s drobenkou recept
Postup přípravy receptu
-
Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Do mléka přisypeme lžíci cukru, špetku soli, droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Vykynutý kvásek dáme do mísy, přisypeme mouku, přidáme změklé máslo, vejce a vymícháme těsto.
Těsto roztáhneme na vymazaný plech a necháme nakynout na plechu.
Drobenku připravíme z mouky, změklého másla a uvedeného množství cukru.
Mezitím si očistíme dýni, kterou omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na menší kousky.
Nakynuté těsto posypeme lžící krupicového cukru, rozložíme pokrájenou dýni a posypeme zbylým cukrem promíchaným s vanilkovým cukrem. Nakonec zasypeme drobenkou.
Kynutý dýňový koláč s drobenkou upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.