Kynutý dýňový koláč s drobenkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

800-1000 g dýně hokaido
těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
50 g máslo
300 ml mléko
25 g droždí
4 lžíce cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
drobenka
85 g máslo
70 g cukr krupice
150 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Do mléka přisypeme lžíci cukru, špetku soli, droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Vykynutý kvásek dáme do mísy, přisypeme mouku, přidáme změklé máslo, vejce a vymícháme těsto.

  2. Těsto roztáhneme na vymazaný plech a necháme nakynout na plechu.

  3. Drobenku připravíme z mouky, změklého másla a uvedeného množství cukru.

  4. Mezitím si očistíme dýni, kterou omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na menší kousky.

  5. Nakynuté těsto posypeme lžící krupicového cukru, rozložíme pokrájenou dýni a posypeme zbylým cukrem promíchaným s vanilkovým cukrem. Nakonec zasypeme drobenkou.

  6. Kynutý dýňový koláč s drobenkou upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!