Kynutý koláč s jablečnými kroužky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 dl mléko 70 g tuk 5 lžic rozinky 0.5 kostky droždí 2 lžíce cukr krupice 3 lžíce oranžát 350 g polohrubá mouka pomerančový likér náplň 0.5 ks pomeranč 4 ks sladké jablko na ozdobu 1 balíček skořicový cukr podle potřeby polohrubá mouka na vysypání tuk nebo olej na vymazání
Postup Kynutý koláč s jablečnými kroužky recept
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozmícháme ve vlažném mléce a v teple necháme vzejít kvásek. Rozinky namočíme do pomerančového likéru.
V míse smícháme mouku s cukrem i solí. Přidáme tuk, vejce i kvásek. Dobře vymícháme a nakonec přimícháme oranžát a polovinu okapaných rozinek. Těsto rozdělíme na dvě části, které necháme v teple vykynout.
Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme je na tenká kolečka. Jablečné kroužky zakapeme pomerančovou šťávou.
Polovinu vykynutého těsta ve vymazané a vysypané remosce pomocí dlaní rozprostřeme a poklademe polovinou jablečných kroužků. Do kroužků rozdělíme polovinu zbylých rozinek a koláč upečeme podle návodu k remosce.
Stejným způsobem upečeme i druhý koláč. Hotové horké kynuté koláče s jablečnými kroužky posypeme skořicovým cukrem.