Kysané zelí na sladko i na kyselo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
olej
kysané zelí
podle chuti
ocet
cukr krystal

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí scedíme a propláchneme vodou. Na pánev dáme omastek, na kterém zkaramelizujeme cukr krystal tak akorát a přidáme propláchnuté zelí. Zelí lehce opečeme, ale nepečeme příliš dlouho, aby zůstalo stále křupavé.

  2. Podle chuti můžeme zelí osladit. Kdo má radši zelí více na kyselo, vynechá proplach vodou uvedený na začátku, nebo na konci přidá ocet. Nakyslá chuť kvasu je přeci jen jiná než chuť octa.

  3. Kysané zelí na sladko i na kyselo podáváme podle chuti k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!