Kýta zapečená v česnekovém jogurtu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-4 stroužky česnek
sůl
1 lžička plnotučná hořčice
1 kelímek bílý jogurt
4 plátky vepřová kýta
1 šálek jemně nastrouhaný sýr
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme a rozložíme do vymazané zapékací mísy. Jogurt rozmícháme s utřeným česnekem, hořčicí a rozetřeme na plátky masa.

  2. Kýtu zapékáme ve středně vyhřáté troubě pozvolna asi 30 minut. V polovině zapékání ještě posypeme sýrem a necháme úplně rozpustit. Kýta zapečená v česnekovém jogurtu nám krásně zezlátne.

  3. Kýtu zapečenou v česnekovém jogurtu podáváme třeba s brambory na jakýkoliv způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!