Kýta zapečená v česnekovém jogurtu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-4 stroužky česnek sůl 1 lžička plnotučná hořčice 1 kelímek bílý jogurt 4 plátky vepřová kýta 1 šálek jemně nastrouhaný sýr podle potřeby olej na vymazání
Postup Kýta zapečená v česnekovém jogurtu recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme a rozložíme do vymazané zapékací mísy. Jogurt rozmícháme s utřeným česnekem, hořčicí a rozetřeme na plátky masa.
Kýtu zapékáme ve středně vyhřáté troubě pozvolna asi 30 minut. V polovině zapékání ještě posypeme sýrem a necháme úplně rozpustit. Kýta zapečená v česnekovém jogurtu nám krásně zezlátne.
Kýtu zapečenou v česnekovém jogurtu podáváme třeba s brambory na jakýkoliv způsob.