Lahodný sorbet z manga recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
1 ks limetka
2 ks mango
0.5 ks celá skořice
0.5 ks vanilkový lusk
na ozdobu
lístky meduňky

Postup přípravy receptu

  1. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyjmeme dřeň. Do 150 ml vody vložíme lusk i dužinu, skořici, cukr a přivedeme k varu. Odstavíme, necháme vychladnout a přecedíme.

  2. Manga omyjeme a ostrým nožem odkrojíme několik dílků na ozdobu. Zbylé oloupeme a vypeckujeme. Odvážíme 250 g dužiny, dáme ji do misky, zalijeme limetkovou šťávou a vidličkou rozmačkáme. Postupně přiléváme cukrový sirup, až vznikne hladká hmota.

  3. Mangové pyré dáme do kovové misky, vložíme do mrazáku a necháme 4 hodiny mrazit. Během této doby každých 30 minut směs promícháme, aby tuhla rovnoměrně.

  4. Hotový sorbet vyndáme z mrazáku a necháme chvilku povolit. Naplníme jím zdobící sáček a ozdobnou trubičkou nastříkáme do předem vychlazených pohárů.

  5. Lahodný sorbet z manga ozdobíme dílky manga a lístky meduňky a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!