Lasagne s mletým masem a zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 1 dl mléko 1 ks cibule 3 ks rajče 3 lžíce kečup 15 dkg eidam 1 balíček lasagne 1 lžíce hladká mouka 1 kg mleté maso 1 hrst sušené oregano 1 konzerva sterilovaná kukuřice 1 lžička mletý černý pepř 1 lžíce olivový olej na vymazání 1 lžička vegeta speciál
Postup Lasagne s mletým masem a zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Lasagne uvaříme v osolené vodě, plátky těstovin vaříme postupně po třech plátcích.
V pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na ní orestujeme mleté maso. Přidáme vegetu, pepř, rajčata nasekaná na kostičky, kukuřici a kečup. Všechno promícháním dobře spojíme.
Máslo necháme rozpustit, na něm opražíme hladkou mouku. Když je mouka zlatavá, zalijeme ji mlékem. Bešamel vložíme do masové směsi, přidáme nastrouhaný eidam a oregano.
Mísu vymažeme olivovým olejem. Poklademe vrstvu lasagní, směs mletého masa a opakujeme. Horní vrstvu posypeme sýrem a oreganem. Lasagne s mletým masem zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Lasagne s mletým masem a zeleninou rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod. Jsou dobré na oběd i večeři.