Lasagne s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžíce olej 2 lžíce máslo 0.3 l mléko 6 ks rajče 1 balíček lasagne 1 lžíce hladká mouka 1 hrst petrželová nať 2 ks střední cibule 0.8 kg mleté vepřové maso 1 lžíce vepřové sádlo podle chuti sůl sýr muškátový oříšek
Postup Lasagne s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, česnek oloupeme a můžeme nakrájet nebo prolisovat. Na sádle zpěníme cibuli s česnekem a na tom orestujeme mleté maso.
Lasagne předem nevaříme, použijeme je syrové.
Na bešamel rozpustíme v hrnečku máslo, přidáme hladkou mouku, nastrouhaný muškátový oříšek a necháme zpěnit. Zalijeme mlékem a rozvaříme na hustý krém. Bešamel osolíme a cca 20 - 30 minut vaříme.
Do pekáčku dáme olej, dno pokryjeme plátky rajčat a na to dáme polovinu masové hmoty, lasagne a polijeme bešamelem. Tento postup ještě jednou opakujeme, posypeme sýrem a zapečeme ve vyhřáté troubě.
Hotové lasagne s mletým masem sypeme petrželkou. Podáváme bez přílohy.