Lasagne s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
2 lžíce máslo
0.3 l mléko
6 ks rajče
1 balíček lasagne
1 lžíce hladká mouka
1 hrst petrželová nať
2 ks střední cibule
0.8 kg mleté vepřové maso
1 lžíce vepřové sádlo
podle chuti
sůl
sýr
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, česnek oloupeme a můžeme nakrájet nebo prolisovat. Na sádle zpěníme cibuli s česnekem a na tom orestujeme mleté maso.

  2. Lasagne předem nevaříme, použijeme je syrové.

  3. Na bešamel rozpustíme v hrnečku máslo, přidáme hladkou mouku, nastrouhaný muškátový oříšek a necháme zpěnit. Zalijeme mlékem a rozvaříme na hustý krém. Bešamel osolíme a cca 20 - 30 minut vaříme.

  4. Do pekáčku dáme olej, dno pokryjeme plátky rajčat a na to dáme polovinu masové hmoty, lasagne a polijeme bešamelem. Tento postup ještě jednou opakujeme, posypeme sýrem a zapečeme ve vyhřáté troubě.

  5. Hotové lasagne s mletým masem sypeme petrželkou. Podáváme bez přílohy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!