Lasagne s omáčkou a mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks cibule
1 konzerva rajčatový protlak
1 balíček lasagne
1 konzerva krájená rajčata
500 g mleté maso
podle potřeby
olej
olivový olej na vymazání
podle chuti
sůl
0 balíčků oregano

Postup přípravy receptu

  1. Lehce osmažíme nasekanou cibuli na oleji. Když je cibulka hotová, tak smažíme mleté maso. Rajčata z konzervy dáme do misky a v ní rajčata trochu rozmačkáme. Pak je nalijeme na maso. Promícháme a přidáme protlak a vodu. Provaříme, osolíme a nasypeme oregano podle chuti.

  2. Vymažeme si pekáč olivovým olejem. Dáme si vařit vodu, když se vaří, po jednom v ní namočíme lasagne. Když se lasagne ohýbá, tak ji dáme do pekáče. Dáme jich tam tolik, podle toho jak je velký pekáč. Vrstvu lasagní přelijeme omáčkou a takto vrstvíme, dokud máme omáčku. Lasagne s omáčkou a mletým masem pečeme na 180 - 200 °C asi 30 - 40 minut.

  3. Lasagne s omáčkou a mletým masem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!