Lečo na zimu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg paprika
1 kg cibule
0 kostek sádlo
1 kg rajče
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata a směs různě barevných paprik očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Na sádle osmahneme cibuli, až nám zesklovatí. Přidáme nakrájené papriky a také chvíli smažíme, aby trochu změkly, ale musí křupat. Přidáme rajčata, která necháme jen provařit. Zároveň směs trochu osolíme. Důležité je, aby vše bylo promíchané a horké.

  3. Hotovou směs plníme do připravených sklenic, uzavřeme a sterilujeme ještě 20 minut.

  4. Lečo na zimu stačí potom jen přidat na osmahnutou cibuli a salám. Dále postupujeme jako při vaření z čerstvých surovin.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!