Smetanová pomazánka s tuňákem recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule mletý bílý pepř 1 kelímek nízkotučný tvaroh 1 kelímek zakysaná smetana extra light 1 konzerva tuňáková drť v oleji 2 lžičky křenová pasta se smetanou 2 - 3 lžíce čerstvá nebo sušená pažitka
Postup Smetanová pomazánka s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Na pomazánku budeme potřebovat jednu střední cibuli, kterou oloupeme a nakrájíme na větší kostičky. Tuňáka slijeme z oleje, kdo chce pomazánku dietnější, použije tuňáka ve vlastní šťávě. Čerstvou pažitku nasekáme, lze použít i sušenou
Tvaroh spolu s kysanou smetanou (light nebo extra light) vyšleháme, přidáme cibuli, tuňáka a ochutíme solí a bílým pepřem. Přidáme asi 2 lžičky křenové pasty se smetanovou příchutí a nakonec vmícháme pažitku, se kterou nešetříme
Smetanovou pomazánku s tuňákem pořádně promícháme a dáme na pár desítek minut vychladit. Podáváme ji s čerstvým pečivem.