Ledový salát s jablky a pečenými prsíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 5 g solamyl pažitka 500 g jablka 1 lžíce med bílý pepř 250 g kuřecí prsíčka vinný ocet 1 ks ledový salát 1 menší pomeranč 50 ml olivový olej (Bertolli Extra Vergine)
Postup Ledový salát s jablky a pečenými prsíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme a obalíme v solamylu. Zproduka orestujeme na části olivového oleje do zlatova. Opraný salát natrháme, jablka nakrájíme na nudličky, smícháme a zalijeme dresinkem připraveným z pomerančové šťávy, zbytky oleje,medu a ostatních surovin dle vlastní chuti. Promíchaný salát vrstvíme na talíř nebo do mísya doplníme čerstvě opečenými kuřecími prsíčky.