Lehká mrkvová pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 1 kg mrkev 6 ks střední cibule podle chuti cukr sůl ocet mletý pepř podle potřeby olej
Postup Lehká mrkvová pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, cibuli a česnek očistíme, mrkev nastrouháme na jemno, cibuli nakrájíme na drobno a česnek prolisujeme.
V hrnci na oleji orestujeme cibuli dozlatova a na to dáme dusit mrkev,do které přidáme česnek, osolíme, opepříme, přidáme lžičku cukru a podle chuti přidáme 1 - 3 lžíce octa. Dusíme na mírném ohni a občas promícháme. Když je mrkev zahuštěná, cca po 15 - 20 minutách, odstavíme a necháme vychladnout.
Lehkou mrkvovou pomazánku podáváme s opečenými tousty. Může se konzumovat i ještě teplá.