Lehká mrkvová pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
1 kg mrkev
6 ks střední cibule
podle chuti
cukr
sůl
ocet
mletý pepř
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, cibuli a česnek očistíme, mrkev nastrouháme na jemno, cibuli nakrájíme na drobno a česnek prolisujeme.

  2. V hrnci na oleji orestujeme cibuli dozlatova a na to dáme dusit mrkev,do které přidáme česnek, osolíme, opepříme, přidáme lžičku cukru a podle chuti přidáme 1 - 3 lžíce octa. Dusíme na mírném ohni a občas promícháme. Když je mrkev zahuštěná, cca po 15 - 20 minutách, odstavíme a necháme vychladnout.

  3. Lehkou mrkvovou pomazánku podáváme s opečenými tousty. Může se konzumovat i ještě teplá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!