Lehké bramborové suflé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 lžíce hořčice
4 lžíce strouhaný parmazán
600 g vařené brambory
4 lžíce bramborového škrobu
podle potřeby
sůl
máslo
mletý biý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vařené a vystydlé brambory nastouháme do větší mísy. Přidáme žloutky (bílky oddělíme a dáme stranou), škrob, sůl, pepř, hořčici a nastrouhaný parmazán a vše dobře promícháme.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do základu těsta.

  3. Zapékací mísu pečlivě vymažeme máslem a těsto na suflé do nej přelijeme. Mísu vložíme do pekáče, který zaplníme vodou asi do 2/3 výšky formy.

  4. Troubu předehřejeme na 180 °C a bramborové suflé pečeme asi 50 až 60 minut. Těsně před koncem pečení zkusíme špejlí, která musí po zapíchnutí do suflé, zůstat suchá a čistá, jinak necháme ještě pár minut péct.

  5. Bramborové suflé podáváme s čerstvou zeleninou, ale i jako přílohu například ke grilovaným a pečeným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!