Lehké bramborové suflé recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 2 lžíce hořčice 4 lžíce strouhaný parmazán 600 g vařené brambory 4 lžíce bramborového škrobu podle potřeby sůl máslo mletý biý pepř
Postup Lehké bramborové suflé recept
Postup přípravy receptu
-
Vařené a vystydlé brambory nastouháme do větší mísy. Přidáme žloutky (bílky oddělíme a dáme stranou), škrob, sůl, pepř, hořčici a nastrouhaný parmazán a vše dobře promícháme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do základu těsta.
Zapékací mísu pečlivě vymažeme máslem a těsto na suflé do nej přelijeme. Mísu vložíme do pekáče, který zaplníme vodou asi do 2/3 výšky formy.
Troubu předehřejeme na 180 °C a bramborové suflé pečeme asi 50 až 60 minut. Těsně před koncem pečení zkusíme špejlí, která musí po zapíchnutí do suflé, zůstat suchá a čistá, jinak necháme ještě pár minut péct.
Bramborové suflé podáváme s čerstvou zeleninou, ale i jako přílohu například ke grilovaným a pečeným masům.