Lehký banánový dezert recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 3 lžíce cukr 4 ks vejce 3 lžíce rum 1 ks citron 1 kg banán 1 lžička cukr moučka 1 lžička mletá skořice 125 g hladká mouka 6 lžic rozpuštěné máslo 250 ml polotučné mléko 3 lžíce jemný hnědý cukr
Postup Lehký banánový dezert
Postup přípravy receptu
-
Z citronu ostrouháme kůru, banány nakrájíme na kolečka
Troubu předehřejeme na 230 °C. Do ohnivzdorné misky velké asi 20 x 30 cm dáme rozpuštěné máslo, sirup nebo cukr, citronovou kůru a citronovou šťávu a dobře promícháme. Přidáme nakrájené banány a miskou zatřeseme, aby se vše promíchalo. Pečeme 12 - 15 minut, dokud banány nezměknou
Mezitím v malém kastrůlku zvolna ohřejeme mléko. Žloutky ušleháme s cukrem, až hmota ztuhne a zbělá. Poté zašleháme do teplého mléka a přidáme mouku a skořici. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu jej vmícháme do těsta
Banány vyjmeme a zalijeme těstem. Vložíme do trouby a při teplotě 200 °C pečeme dalších 20 - 25 minut. Po upečení vyjmeme dezert z trouby a necháme jej pomalu vychladnout - při tom těsto mírně poklesne. Posypeme jej moučkovým cukrem a ještě teplý podáváme
Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky