Lehký banánový dezert recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
4 ks vejce
3 lžíce rum
1 ks citron
1 kg banán
1 lžička cukr moučka
1 lžička mletá skořice
125 g hladká mouka
6 lžic rozpuštěné máslo
250 ml polotučné mléko
3 lžíce jemný hnědý cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z citronu ostrouháme kůru, banány nakrájíme na kolečka

  2. Troubu předehřejeme na 230 °C. Do ohnivzdorné misky velké asi 20 x 30 cm dáme rozpuštěné máslo, sirup nebo cukr, citronovou kůru a citronovou šťávu a dobře promícháme. Přidáme nakrájené banány a miskou zatřeseme, aby se vše promíchalo. Pečeme 12 - 15 minut, dokud banány nezměknou

  3. Mezitím v malém kastrůlku zvolna ohřejeme mléko. Žloutky ušleháme s cukrem, až hmota ztuhne a zbělá. Poté zašleháme do teplého mléka a přidáme mouku a skořici. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu jej vmícháme do těsta

  4. Banány vyjmeme a zalijeme těstem. Vložíme do trouby a při teplotě 200 °C pečeme dalších 20 - 25 minut. Po upečení vyjmeme dezert z trouby a necháme jej pomalu vychladnout - při tom těsto mírně poklesne. Posypeme jej moučkovým cukrem a ještě teplý podáváme

  5. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!