Lehký česnekový dip recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
500 g bílý selský jogurt
2 lžíce zakysaná smetana 11%
2 lžíce lehký sýr
podle chuti
1 lžička cukr
2 špetky sůl
0 ks citron
1 lžička oregano
1 lžička provensálské koření
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme bílý selský jogurt se zakysanou smetanou a s čerstvým sýrem. Já jsem použila Linessa - Cream Cheese Light, ale můžeme místo toho dát Gervais nebo Lučinu. Přidáme prolisované stroužky česneku a dobře zamícháme.

  2. Česnekový dip osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a provensálským kořením. Dále přidáme citronovou šťávu vymačkanou z půlky citronu. Vše důkladně zamícháme. Na závěr přidáme cukr, aby se trochu srazila kyselost dipu. Podle chutí dokořeníme nebo dosolíme.

  3. Lehký česnekový dip podáváme k různým pokrmům podle chuti, například ke grilovanému masu, opékaným bramborům nebo do míchaných zeleninových salátů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!