Lehký krém do žloutkových věnečků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l mléko
6 ks bílek
4 lžíce cukr krupice
3 balíčky pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme klasický pudink. Do horkého pudinku zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

  2. Trochu zchladlým krémem naplníme žloutkové věnečky. Krém používáme na klasicky připravené věnečky z odpalovaného těsta ze 40 dkg hladké mouky, 20 dkg tuku na pečení, 0,5 l vody a špetky soli. Povrch věnečků můžeme pocukrovat.

  3. Lehký krém naplněný do žloutkových věnečků jim dodá nezapomenutelnou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!