Lehký perník s polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 ml olej
1 ks vejce
5 lžic kakao
300 ml mléko
1 hrst rozinky
250 g cukr krupice
400 g polohrubá mouka
60 g mleté vlašské ořechy
1 balíček kypřící prášek do perníku
0.5 sklenky zavařovaná švestkové povidla
poleva
200 g čokoláda na vaření
1 lžíce slunečnicový olej
1 lžíce vlažná voda
100 g máslo nebo Hera

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto vyšleháme mixérem, podle chuti přidáme rozinky. Těsto přelijeme na plech vyložený pečícím papírem. Ideální doba pečení je cca 20 minut v předehřáté troubě, a to při teplotě 180 °C. Po upečení necháme perník vychladnout.

  2. Mezitím si rozehřejeme tuk, vodu, olej a čokoládu na vaření. Mícháme, až je poleva hladká.

  3. Na vychladlý perník lijeme připravenou čokoládovou polevu a sypeme čokoládovým zdobením, případně můžeme ještě pocákat rozpuštěnou světlou čokoládou.

  4. Lehký perník s polevou necháme před krájením zatuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!