Lehký perník s polevou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 100 ml olej 1 ks vejce 5 lžic kakao 300 ml mléko 1 hrst rozinky 250 g cukr krupice 400 g polohrubá mouka 60 g mleté vlašské ořechy 1 balíček kypřící prášek do perníku 0.5 sklenky zavařovaná švestkové povidla poleva 200 g čokoláda na vaření 1 lžíce slunečnicový olej 1 lžíce vlažná voda 100 g máslo nebo Hera
Postup Lehký perník s polevou recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto vyšleháme mixérem, podle chuti přidáme rozinky. Těsto přelijeme na plech vyložený pečícím papírem. Ideální doba pečení je cca 20 minut v předehřáté troubě, a to při teplotě 180 °C. Po upečení necháme perník vychladnout.
Mezitím si rozehřejeme tuk, vodu, olej a čokoládu na vaření. Mícháme, až je poleva hladká.
Na vychladlý perník lijeme připravenou čokoládovou polevu a sypeme čokoládovým zdobením, případně můžeme ještě pocákat rozpuštěnou světlou čokoládou.
Lehký perník s polevou necháme před krájením zatuhnout.