Lehký tvarohový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 g cukr
150 g máslo
2 ks žloutek
mléko
50 g tuk
2 ks bílek
500 g tvaroh
50 g cukr krystal
300 g hladká mouka
1 balíček mražené ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme, přidáme do ni na kousky pokrájené máslo nebo heru, cukr, žloutky, mléko přidáváme postupně, pokud se těsto bude příliš drobit. Vypracujeme tuhé těsto a dáme odpočinout do ledničky

  2. Tvaroh smícháme s povoleným tukem a cukrem, můžeme přidat i citronovou nebo pomerančovou kůru, popřípadě citronový nebo pomerančový cukr

  3. Z těsta odebereme kus na mřížku a zbytek vyválíme do formy. Na něj rozprostřeme tvarohovou náplň a navrch poklademe mražené ovoce. Nakonec vytvoříme ze zbylého těsta mřížku, kterou poklademe na vrch

  4. Lehký tvarohový koláč pečeme ve vyhřáté troubě 150 - 170 °C zhruba 40 - 60 minut. Upečený tvarohový koláč necháme trochu vychladit

  5. Lehký tvarohový koláč nakrájíme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!