Lehký tvarohový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 g cukr 150 g máslo 2 ks žloutek mléko 50 g tuk 2 ks bílek 500 g tvaroh 50 g cukr krystal 300 g hladká mouka 1 balíček mražené ovoce
Postup Lehký tvarohový koláč
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme, přidáme do ni na kousky pokrájené máslo nebo heru, cukr, žloutky, mléko přidáváme postupně, pokud se těsto bude příliš drobit. Vypracujeme tuhé těsto a dáme odpočinout do ledničky
Tvaroh smícháme s povoleným tukem a cukrem, můžeme přidat i citronovou nebo pomerančovou kůru, popřípadě citronový nebo pomerančový cukr
Z těsta odebereme kus na mřížku a zbytek vyválíme do formy. Na něj rozprostřeme tvarohovou náplň a navrch poklademe mražené ovoce. Nakonec vytvoříme ze zbylého těsta mřížku, kterou poklademe na vrch
Lehký tvarohový koláč pečeme ve vyhřáté troubě 150 - 170 °C zhruba 40 - 60 minut. Upečený tvarohový koláč necháme trochu vychladit
Lehký tvarohový koláč nakrájíme a můžeme servírovat.