Letní jahodové pokušení recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 balíček piškoty
10 g želatina
1 kelímek smetana ke šlehání
300 ml bílý jogurt smetanový
100 g jahody čerstvé
6 ks jahody čerstvé

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme smetanu. Želatinu si připravíme podle návodu (na 10 g použijeme 250 ml vody nebo ovocné štávy)

  2. Rozmixujeme čerstvé jahody s jogurtem, přidáme vlažnou želatinu a dobře promícháme

  3. Lehounce vmícháme smetanu a plníme formičky, které je dobré vymazat tukem a vysypat moučkovým cukrem, nebo kokosem. Vrch přiklopíme piškoty a dáme asi na 3 hodiny do lednice ztuhnout

  4. Po vyndání z lednice necháme chvilku v pokojové teplotě povolit, aby šli lehce vyklepnout

  5. Zdobíme čerstvými jahodami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!