Letní salát s opečenými brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g brambory
2 ks jablko
150 g ementál
200 g šunka od kosti
150 g zelené fazolky
podle chuti
česnek
sůl
zálivka
50 g řeřicha
olivový olej
zakysaná smetana
vonný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme i se slupkou na plátky. Šunku nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme a utřeme se solí. Jablka očistíme a spolu se sýrem je nastrouháme. Fazolky očistíme a spaříme.

  2. Připravíme zálivku. Do zakysané smetany zašleháme olivový olej. Ochutíme ji octem, solí a jemně sekanou řeřichou.

  3. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a orestujeme v něm brambory spolu se šunkou. Směs ochutíme česnekem. Brambory se šunkou dáme do mísy. Přidáme fazolky, jablka a sýr a lehce promícháme.

  4. Letní salát s opečenými brambory rozdělíme na talíře, přelijeme zálivkou a ozdobíme volským okem. Letní salát s opečenými brambory ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!