Letní salát s tuňákem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce olivový olej mletý bílý pepř 1 ks žlutá paprika vinný ocet 1 ks ledový salát 100 g salátová okurka 2 ks velké rajče 100 g bílá cibule 100 g zelené olivy bez pecek 1 konzerva tuňákové kousky ve vlastní šťávě 4 lžíce sterilovaná zlatá kukuřice
Postup Letní salát s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Rajčata a okurku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Tuňáka a kukuřici necháme okapat. Okapané olivy nakrájíme na kolečka. Několik oliv necháme vcelku na ozdobu
Ledový salát zbavíme ovadlých horních listů. Čersvé listy ručně potrháme na kousky - sousta
Na talíř klademe salát, rajčata, okurky a proužky papriky. Do středu talíře položíme okapaného tuňáka a nakrájená vejce. Posypeme kukuřicí a krájenou cibulí. Nakonec vše dozdobíme olivami
Letní salát s tuňákem podáváme s křupavou bagetou, olivovým olejem a vinným octem, solí a pepřem. Každý stolovník si salát dochutí podle vlastní potřeby.