Letní salát s tuňákem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
olivový olej
mletý bílý pepř
1 ks žlutá paprika
vinný ocet
1 ks ledový salát
100 g salátová okurka
2 ks velké rajče
100 g bílá cibule
100 g zelené olivy bez pecek
1 konzerva tuňákové kousky ve vlastní šťávě
4 lžíce sterilovaná zlatá kukuřice

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Rajčata a okurku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Tuňáka a kukuřici necháme okapat. Okapané olivy nakrájíme na kolečka. Několik oliv necháme vcelku na ozdobu

  3. Ledový salát zbavíme ovadlých horních listů. Čersvé listy ručně potrháme na kousky - sousta

  4. Na talíř klademe salát, rajčata, okurky a proužky papriky. Do středu talíře položíme okapaného tuňáka a nakrájená vejce. Posypeme kukuřicí a krájenou cibulí. Nakonec vše dozdobíme olivami

  5. Letní salát s tuňákem podáváme s křupavou bagetou, olivovým olejem a vinným octem, solí a pepřem. Každý stolovník si salát dochutí podle vlastní potřeby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!