Levná perníková buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 lžičky kakao
2 hrnky mléko
6 ks jablko
2 hrnky cukr krystal
3 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do perníku
0.5 hrnku olej nebo rozpuštěné máslo
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Přichystáme si jablka, která oloupeme a nastrouháme.

  2. Polohrubou mouku, mléko, cukr, olej, nastrouhaná jablka a kakao propacujeme v řidší těsto, nakonec přidáme balíček kypřícího prášku do perníku a nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný hlubší plech.

  3. Perníkovou buchtu pečeme při 200 °C asi 20 minut. Vydrží vláčná i několik dnů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!