Lilek plněný mletým vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks lilek
sýr
oregano
olivový olej
1 ks červená paprika
250-500 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř
podle chuti
koření

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si směs na plnění. Červenou papriku nakrájíme na kostičky a vmícháme ji do mletého masa. Podle chuti vmícháme i koření.

  2. Lilek si rozkrojíme na půl a vnitřek vydlabeme. Vzniklý prostor naplníme masovou směsí a zakapeme olivovým olejem. Lilek plněný mletým vepřovým masem pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C, dokud lilek nezměkne a maso se nepropeče. Chvíli před vytažením z trouby položíme na lilek plátek sýra a necháme chvíli zapéct.

  3. Lilek plněný mletým vepřovým masem podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!