Lilková bábovka plněná zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
3 ks paprika
3 ks cuketa
2 ks rajče
1 svazek bazalka
olivový olej
3 ks jarní cibulka
1 lžička tabasco
balzamikový ocet
mletý černý pepr
1 ks lilek (velký)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce dáme uvařit natrvdo. Lilek omyjeme, neloupeme a nakrájíme jej podélně na plátky. Rozpálíme si pánev, nejlépe teflonovou, přidáme trochu oleje a plátky z obou stran lechce osmahneme a odložíme na ubrousek.

  2. Uvařená vejce nakrájíme na kousky, přidáme k nim omytou a osušenou bazalku a vše rozmixujeme. Papriky, cibuli a cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme nadrobno. Zeleninu přidáme je do pánve po lilcích a dusíme asi 8 minut.

  3. Bábovkovou formu vyložíme osmaženými plátky lilku tak, aby plátky přesahovaly přes okraje formy. Dušenou zeleninu vyložíme na lilky a okraje lilků přeložíme přes náplň, aby nám vznikl věnec. "Bábovku" necháme v chladu asi 3 - 4 hodiny uležet.

  4. Vychlazenou bábovku vyklopíme na talíř odpovídající velikosti a střed ozobíme rajčaty a bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!