Lilková bábovka plněná zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 3 ks paprika 3 ks cuketa 2 ks rajče 1 svazek bazalka olivový olej 3 ks jarní cibulka 1 lžička tabasco balzamikový ocet mletý černý pepr 1 ks lilek (velký)
Postup Lilková bábovka plněná zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce dáme uvařit natrvdo. Lilek omyjeme, neloupeme a nakrájíme jej podélně na plátky. Rozpálíme si pánev, nejlépe teflonovou, přidáme trochu oleje a plátky z obou stran lechce osmahneme a odložíme na ubrousek.
Uvařená vejce nakrájíme na kousky, přidáme k nim omytou a osušenou bazalku a vše rozmixujeme. Papriky, cibuli a cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme nadrobno. Zeleninu přidáme je do pánve po lilcích a dusíme asi 8 minut.
Bábovkovou formu vyložíme osmaženými plátky lilku tak, aby plátky přesahovaly přes okraje formy. Dušenou zeleninu vyložíme na lilky a okraje lilků přeložíme přes náplň, aby nám vznikl věnec. "Bábovku" necháme v chladu asi 3 - 4 hodiny uležet.
Vychlazenou bábovku vyklopíme na talíř odpovídající velikosti a střed ozobíme rajčaty a bazalkou.