Lilkové lodičky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks lilek 2 ks šalotka 0 sklenek bílé suché víno směs 2 stroužky česnek 1 ks vejce 2 ks pečivo 250 g mleté maso podle chuti sůl chilli paprička čerstvá petrželka mletý černý pepř podle potřeby mléko rajče 40 g parmazán olivový olej hladká mouka
Postup Lilkové lodičky recept
Postup přípravy receptu
-
Rohlík, chléb nebo veku necháme namočené v mléce a následně vymačkáme. Česnek oloupeme a rozetřeme. Petrželku nasekáme nadrobno. Mleté maso promícháme s vejcem, česnekem, nasekanou petrželkou, vymačkaným pečivem, čerstvě mletým pepřem, solí a najemno nakrájenou pikantní papričkou.
Ze směsi vytvoříme kuličky, které obalíme v mouce a osmahneme na oleji ze všech stran dozlatova. Kuličky ukládáme na sací ubrousek.
Menší čisté lilky rozpůlíme po délce na půlky a vykrojíme střed, který nakrájíme na kostičky. Lilky bez vykrojeného středu budeme ještě potřebovat. Kostičky z lilků orestujeme na trošce oleje s nakrájenou šalotkou a mletým pepřem. Podlijeme vínem a po vypaření přidáme smažené masové kuličky. Společně restujeme 2 minuty a odendáme.
Lilky bez vykrojeného středu vyložíme plátky rajčat a lilkovou směsí s masovými kuličkami. Posypeme nastrouhaným parmazánem a takto připravíme všechny lilky. Lilkové lodičky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 15 - 20 minut.
Lilkové lodičky podáváme teplé na svačinu nebo jako chuťovku při různých příležitostech.