Lilkové lodičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks lilek
2 ks šalotka
0 sklenek bílé suché víno
směs
2 stroužky česnek
1 ks vejce
2 ks pečivo
250 g mleté maso
podle chuti
sůl
chilli paprička
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
podle potřeby
mléko
rajče
40 g parmazán
olivový olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Rohlík, chléb nebo veku necháme namočené v mléce a následně vymačkáme. Česnek oloupeme a rozetřeme. Petrželku nasekáme nadrobno. Mleté maso promícháme s vejcem, česnekem, nasekanou petrželkou, vymačkaným pečivem, čerstvě mletým pepřem, solí a najemno nakrájenou pikantní papričkou.

  2. Ze směsi vytvoříme kuličky, které obalíme v mouce a osmahneme na oleji ze všech stran dozlatova. Kuličky ukládáme na sací ubrousek.

  3. Menší čisté lilky rozpůlíme po délce na půlky a vykrojíme střed, který nakrájíme na kostičky. Lilky bez vykrojeného středu budeme ještě potřebovat. Kostičky z lilků orestujeme na trošce oleje s nakrájenou šalotkou a mletým pepřem. Podlijeme vínem a po vypaření přidáme smažené masové kuličky. Společně restujeme 2 minuty a odendáme.

  4. Lilky bez vykrojeného středu vyložíme plátky rajčat a lilkovou směsí s masovými kuličkami. Posypeme nastrouhaným parmazánem a takto připravíme všechny lilky. Lilkové lodičky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 15 - 20 minut.

  5. Lilkové lodičky podáváme teplé na svačinu nebo jako chuťovku při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!