Lilkové toasty od Věrky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cuketa
6 ks rajče
2 ks lilek
30-50 g parmazán
3 lžíce olivový olej na smažení
1 lžíce čerstvá petrželka
150 g eidam 30%
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Omyté lilky osušíme a bez loupání nakrájíme na 1 cm hrubé plátky, které necháme jemně osolené asi 20 minut vypotit.

  2. Mezitím si připravíme směs na plnění. Rajčata jemně do křížku nakrojíme a na 2 minuty spaříme ve vroucí vodě. Vyjmeme a oloupeme. Pak rajčata rozpůlíme a zbavíme semen, dužinu si nakrájíme na kostičky. Omytou neoloupanou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle a vymačkáme přebytečnou tekutinu. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželku jemně nasekáme. Oba sýry jemně nastrouháme, spolu promícháme a uložíme v chladničce. Pokud nemáte parmazán rádi, zkuste čedar promíchaný s goudou, i tak budou lilkové toasty skvělé.

  3. Plech si vyložíme papírem na pečení.

  4. Na suché pánvi lilky z obou stran opečeme dozlatova. Opečené plátky skládáme vedle sebe na plech. Na pánvi si rozpálíme olej a vmícháme česnek, ihned jak zavoní, vmícháme cuketu a rajčata, jemně osolíme a opékáme, dokud se nevyvaří většina šťávy. Vmícháme petrželku.

  5. Lžící rozdělíme zeleninovou směs na plátky lilků. Posypeme trochou sýrové směsi a lilkové toasty zapékáme, dokud sýr nezačne zlátnout.

  6. Zapečené lilkové toasty od Věrky jsou výborným předkrmem a nejlépe chutnají s Krnovskými celozrnnými rohlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!