Smetanový dort s jahodami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

šlehačka
500 g jahody
1 balíček piškoty
2 balíčky vanilkový cukr
3 kelímky zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé jahody opláchneme a rozkrájíme na půlky. Můžeme použít i jahody zmrazené. Ty před přípravou nerozmrazujeme, necháme jen mírně povolit, aby šly rozkrojit

  2. Dva balíčky vanilkového cukru rozdělíme do tří kelímků husté zakysané smetany a promícháme. Na dno menší dortové formy, nebo skleněné nádoby podobného tvaru, narovnáme vrstvu piškotů

  3. Na piškoty rozetřeme 1 kelímek smetany, na ni narovnáme vrstvu jahod, pak znovu vrstvu ze 2. kelímku smetany, na ni piškoty. Poslední vrstvu, ze 3.kelímku smetany, zdobíme kousky jahod. Připravený dort ze zakysané smetany musíme nechat ztuhnout v lednici - nejlépe do druhého dne. Vychladlý dort ozdobíme šlehačkou

  4. Dort připravený z jahod mražených je také výborný, ale může se stát, že nebude tak hezky držet tvar po rozkrojení, jako dort, připravený z jahod čerstvých. Čerstvé jahody je možné zakoupit v supermarketech i v zimním období.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!