Smetanový dort s jahodami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- šlehačka 500 g jahody 1 balíček piškoty 2 balíčky vanilkový cukr 3 kelímky zakysaná smetana
Postup Smetanový dort s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé jahody opláchneme a rozkrájíme na půlky. Můžeme použít i jahody zmrazené. Ty před přípravou nerozmrazujeme, necháme jen mírně povolit, aby šly rozkrojit
Dva balíčky vanilkového cukru rozdělíme do tří kelímků husté zakysané smetany a promícháme. Na dno menší dortové formy, nebo skleněné nádoby podobného tvaru, narovnáme vrstvu piškotů
Na piškoty rozetřeme 1 kelímek smetany, na ni narovnáme vrstvu jahod, pak znovu vrstvu ze 2. kelímku smetany, na ni piškoty. Poslední vrstvu, ze 3.kelímku smetany, zdobíme kousky jahod. Připravený dort ze zakysané smetany musíme nechat ztuhnout v lednici - nejlépe do druhého dne. Vychladlý dort ozdobíme šlehačkou
Dort připravený z jahod mražených je také výborný, ale může se stát, že nebude tak hezky držet tvar po rozkrojení, jako dort, připravený z jahod čerstvých. Čerstvé jahody je možné zakoupit v supermarketech i v zimním období.