Lilkové závitky s jáhlovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 g lilek 3 lžíce olivový olej 14 ks naložené vinné listy náplň 1 stroužek česnek 1 ks cibule 100 g jáhly 1 lžíce olivový olej 0.5 l zeleninový vývar 100 g cherry rajče 100 g bylinkový sýr podle chuti sůl pepř podle potřeby tuk zálivka 1-2 lžíce bazalkový ocet
Postup Lilkové závitky s jáhlovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Vinné listy opláchneme, necháme okapat a osušíme. Lilek omyjeme, rozkrojíme napříč a podélně krájíme asi 1 cm silné plátky. Pak plátky osolíme a necháme asi 1 hodinu odležet.
Plátky lilku otřeme papírovým ubrouskem, podle chuti opepříme a potřeme 3 lžícemi olivového oleje. Na vymazaném plechu pečeme pod grilem z každé strany asi 5 minut.
Nasekanou cibuli a utřený česnek osmahneme ve zbývajícím oleji, přidáme jáhly a zalijeme vývarem. Dusíme na mírném plameni asi 30 minut a necháme vychladnout. Na ochucení vmícháme do jáhel sýr.
Vinné listy rozložíme vedle sebe. Na každý list položíme 1 plátek opečeného lilku. Rajčata omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Na každý plátek lilku dáme trochu jáhlového krému a dvě půlky rajčat. Vinné listy stočíme do závitků, dáme na talíř a zakapeme bazalkovým octem.
Lilkové závitky s jáhlovým krémem podáváme vlažné nebo studené.