Lilkové závitky s jáhlovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g lilek
3 lžíce olivový olej
14 ks naložené vinné listy
náplň
1 stroužek česnek
1 ks cibule
100 g jáhly
1 lžíce olivový olej
0.5 l zeleninový vývar
100 g cherry rajče
100 g bylinkový sýr
podle chuti
sůl
pepř
podle potřeby
tuk
zálivka
1-2 lžíce bazalkový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Vinné listy opláchneme, necháme okapat a osušíme. Lilek omyjeme, rozkrojíme napříč a podélně krájíme asi 1 cm silné plátky. Pak plátky osolíme a necháme asi 1 hodinu odležet.

  2. Plátky lilku otřeme papírovým ubrouskem, podle chuti opepříme a potřeme 3 lžícemi olivového oleje. Na vymazaném plechu pečeme pod grilem z každé strany asi 5 minut.

  3. Nasekanou cibuli a utřený česnek osmahneme ve zbývajícím oleji, přidáme jáhly a zalijeme vývarem. Dusíme na mírném plameni asi 30 minut a necháme vychladnout. Na ochucení vmícháme do jáhel sýr.

  4. Vinné listy rozložíme vedle sebe. Na každý list položíme 1 plátek opečeného lilku. Rajčata omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Na každý plátek lilku dáme trochu jáhlového krému a dvě půlky rajčat. Vinné listy stočíme do závitků, dáme na talíř a zakapeme bazalkovým octem.

  5. Lilkové závitky s jáhlovým krémem podáváme vlažné nebo studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!