Lilky s lučinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks lilek
600 g lučina
podle chuti
česnek
sůl
čerstvá bazalka
podle potřeby
mléko
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lilky očistíme, omyjeme, podélně nakrájíme na asi 0,4 cm silné plátky, posolíme a necháme odstát.

  2. Mezitím vyšleháme lučiny s čerstvou bazalkou, přikapeme trochou mléka, aby vznikla roztíratelná pasta, podle chuti osolíme a ochutíme česnekem. Troubu rozehřejeme na 200°C.

  3. Z lilků slijeme vodu, osušíme je, dáme na plech vyložený pečícím papírem a zlehka je potřeme olivovým olejem.

  4. Vložíme do trouby a pečeme, dokud nezačnou hnědnout. Poté je vyndáme a rozložíme na papírové ubrousky, abychom odsály přebytečnou mastnotu.

  5. Po vychladnutí lilky potíráme lučinovou pastou, stočíme do závitku a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!