Limetková omáčka s mořskou štikou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 lžíce solamyl 0.5 lžičky tymián 600 g mořská štika podle chuti sůl mletý pepř omáčka 200 ml vývar 50 g máslo 2 ks limetka 50 g hladká mouka 150 ml smetana na vaření na ozdobu 1 ks limetka podle potřeby olej na smažení
Postup Limetková omáčka s mořskou štikou recept
Postup přípravy receptu
-
Z rozpuštěného másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem (z kostky) a provaříme.
Limetky omyjeme a kůru z jedné nastrouháme do omáčky. Poté je vymačkáme a šťávu přilijeme také do omáčky. Osolíme, opepříme a omáčku provaříme.
Mořskou štiku prosolíme. Vejce rozšleháme se solamylem a tymiánem a štiku ve směsi obalíme. Rozpálíme olej a štiku dozlatova z obou stran opečeme.
Omáčku procedíme, zjemníme smetanou a prohřejeme.
Rybu naservírujeme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými bramborami. Zdobíme plátky limetky a čerstvou zeleninou.