Pikantní smažená vepřová játra recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 1 lžička cukr krupice 3 lžíce sójová omáčka 2 lžičky škrobová moučka 3 lžíce olej na smažení 3 ks jarní cibulka 1 lžička mletý zázvor 500 g vepřová játra mletý černý pepř sterilovaná feferonka mletá pálivá paprika rýže nebo chléb
Postup Pikantní smažená vepřová játra
Postup přípravy receptu
-
Játra nakrájíme na tenké plátky a několikrát je propláchneme ve studené vodě.Necháme je okapat nebo ubrouskem vysušíme.Pak je obalíme ve škrobové moučce nebo Solamylu
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Mladé cibulky omyjeme, cibulovou část rozkrájíme na kolečka a zelené natě na proužky
Vepřová játra zprudka opékáme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájený česnek a cibulky na kolečka.Společně chvíli opékáme.Okořeníme zázvorem,pálivou paprikou, přidáme lžičku cukru a 3 lžíce sójové omáčky.Před koncem smažení přisypeme zelenou cibulovou nať, nakrájenou na proužky a smažíme už jen chvíli, aby zelená nať úplně nepovadla.Pokrm můžeme opepřit a mírně přisolit
Pikantní smažená vepřová játra podáváme s rýží nebo jen s tmavým pečivem. Zdobíme nakládanými feferonkami.