Pařížský dort s jablky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

50 g cukr
150 g cukr
40 g kakao
30 g kakao
4 ks žloutek
4 ks bílek
100 g čokoláda na vaření
500 ml smetana ke šlehání
ztužovač šlehačky
90 g jemná krupice
50 g máslo nebo Hera

Postup přípravy receptu

  1. Cukr třeme se žloutky, přidáme kakao, nahrubo nastrouhaná oloupaná jablka, krupici a poté lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků

  2. Korpus na dort pečeme při 170°C cca 45 minut v dortové formě. Necháme prochladnout

  3. Na krém svaříme šlehačku s cukrem a kakaem a necháme přes noc v lednici. Poté ušleháme se ztužovači a namažeme na korpus

  4. Polevu připravíme tak, že do rozpuštěného tuku nalámeme čokoládu a mícháme, až se vše spojí. Prochladlou polevu nalijeme na vychlazený dort a zdobíme podle své fantazie

  5. Pařížský dort s jablky podáváme ke kávě, čaji, je vhodný i na oslavy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!