Pařížský dort s jablky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 50 g cukr 150 g cukr 40 g kakao 30 g kakao 4 ks žloutek 4 ks bílek 100 g čokoláda na vaření 500 ml smetana ke šlehání ztužovač šlehačky 90 g jemná krupice 50 g máslo nebo Hera
Postup Pařížský dort s jablky
Postup přípravy receptu
-
Cukr třeme se žloutky, přidáme kakao, nahrubo nastrouhaná oloupaná jablka, krupici a poté lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků
Korpus na dort pečeme při 170°C cca 45 minut v dortové formě. Necháme prochladnout
Na krém svaříme šlehačku s cukrem a kakaem a necháme přes noc v lednici. Poté ušleháme se ztužovači a namažeme na korpus
Polevu připravíme tak, že do rozpuštěného tuku nalámeme čokoládu a mícháme, až se vše spojí. Prochladlou polevu nalijeme na vychlazený dort a zdobíme podle své fantazie
Pařížský dort s jablky podáváme ke kávě, čaji, je vhodný i na oslavy.