Linecké cukroví podle Evy Pilarové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 g máslo
300 g mouka hladká
100 g moučkový cukr
1 ks citrónová kůra
na ozdobu
moučkový cukr
podle potřeby
rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, které necháme asi půl hodiny odležet v ledničce.

  2. Z těsta vyválíme plát silný asi 4 milimetry a poté vykrajujeme formičkami různé tvary, do poloviny z nich uděláme do středu malé kolečko. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů do světlého odstínu.

  3. Vychladlé linecké cukroví podle Evy Pilarové slepujeme marmeládou a posypeme cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!