Linecký broskvový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
těsto
1 ks žloutek
1 špetka prášek do pečiva
80 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
240 g hladká mouka
160 g tuk na pečení
nádivka
1 ks bílek
1 kelímek tvarohový krém s broskvovou příchutí
3 lžíce broskvový džem

Postup přípravy receptu

  1. Tuk necháme změknout a mouku prosejeme.

  2. Z mouky, tuku, cukrů, žloutku a prášku do pečiva vypracujeme křehké těsto, které dáme alespoň na 1/2 hodiny do lednice.

  3. Ze 3/4 těsta vyválíme plát, který dáme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech.

  4. Tvarohový krém smícháme s džemem a se sněhem z ušlehaného bílku. Směs rozetřeme na těsto. Ze zbylého těsta nakrájíme proužky a ozdobíme jimi povrch koláče. Pečeme při 180°C přibližně 30 minut.

  5. Vychladlá koláč můžeme ozdobit troškou džemu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!