Linecký broskvový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání těsto 1 ks žloutek 1 špetka prášek do pečiva 80 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 240 g hladká mouka 160 g tuk na pečení nádivka 1 ks bílek 1 kelímek tvarohový krém s broskvovou příchutí 3 lžíce broskvový džem
Postup Linecký broskvový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Tuk necháme změknout a mouku prosejeme.
Z mouky, tuku, cukrů, žloutku a prášku do pečiva vypracujeme křehké těsto, které dáme alespoň na 1/2 hodiny do lednice.
Ze 3/4 těsta vyválíme plát, který dáme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech.
Tvarohový krém smícháme s džemem a se sněhem z ušlehaného bílku. Směs rozetřeme na těsto. Ze zbylého těsta nakrájíme proužky a ozdobíme jimi povrch koláče. Pečeme při 180°C přibližně 30 minut.
Vychladlá koláč můžeme ozdobit troškou džemu.