Linecký koláč s ricottou a maraschinem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 130 g cukr 1 ks vejce 40 g kakao 1 ks žloutek 250 g ricotta 140 g tavený sýr 150 g mleté mandle 150 g amaretti těsto 2 ks vejce 200 g máslo 550 g hladká mouka 1 hrneček maraschino
Postup Linecký koláč s ricottou a maraschinem recept
Postup přípravy receptu
-
Na těsto si připravíme dortovou formu o průměru 26 cm.
Mouku, žloutky, cukr, nastrouhané máslo a likér zpracujeme v těsto. Vytvarujeme kouli, kterou zabalíme do transparentní folie a uložíme na půl hodiny do lednice.
Těsto vytáhneme a rozdělíme na dvě části. Jeden větší a jeden menší.
Za pomocí rukou větší těsto natáhneme na dno formy vyložené navlhčeným pečicím papírem. Obě těsta vrátíme do lednice.
Připravíme si náplň. Do mísy dáme sýr ricottu, sýr, cukr, žloutek, celé vejce a likér. Metličkou vyšleháme, přidáme rozdrcené amaretti, mandle a kakao. Dobře promícháme a náplň vlijeme na formu vyloženou těstem. Náplň rozetřeme po celé části těsta. Za pomoci struhadla nahrubo nastrouháme na náplň zbytek těsta.
Linecký koláč s ricottou a likérem vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 175 °C 45 minut, poté troubu vypneme a necháme dalších 10 minut dojít.
Linecký koláč s ricottou a maraschinem podáváme nakrájený na trojúhelníčky. Je opravdu výborný.