Liškový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce máslo
2 ks cibule
750 g lišky
200 ml smetana ke šlehání
250 ml houbový bujon
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lišky očistíme a podle potřeby je nakrájíme na menší kousky. Cibule očistíme a nasekáme najemno.

  2. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, vsypeme lišky a osmažíme je. Podlijeme je trochou vody a dusíme je doměkka. Část lišek dáme stranou na ozdobu, zbylé lišky zalijeme smetanou a rozmixujeme.

  3. V hrnci rozehřejeme zbylé máslo, vsypeme cibuli a zpěníme ji. Přilijeme vývar (z kostky), rozmixované lišky a podle potřeby krém ještě osolíme a opepříme. Liškový krém přivedeme k varu a již jen krátce povaříme. Podle potřeby jej můžeme lehce okyselit bylinkovým octem.

  4. Liškový krém ihned podáváme, zdobíme je liškami odloženými stranou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!