Perníčky z lískových oříšků recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 ks vejce
150 g med
150 g cukr moučka
450 g hladká mouka
1/2 lžičky citronová kůra
2 lžičky prášek do perníku
100 g lískové oříšky
1/2 balíčku perníkové koření
bílková poleva

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promícháme s perníkovým kořením, práškem do perníku, jemně strouhanými oříšky a citronovou kůrou

  2. Přidáme vejce utřené s cukrem a tekutým medem a vše dobře smícháme. Vypracujeme hladké a tuhé těsto, které potom necháme v chladu asi dvě hodiny odpočinout

  3. Z těsta vyválíme na pomoučněném vále tenký plát asi 2 - 3 mm silný. Formičkami vykrajujeme různé tvary

  4. Tvary perníčků stejné velikosti naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 10 - 12 minut. Zdobíme libovolnou bílkovou polevou, kterou jsme obarvili potravinářským barvivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!