Liškový krém se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 špetky sůl
1 l vývar
125 g máslo
1 ks cibule
350 g lišky
1 špetka mletý pepř
3 lžíce hladká mouka
1 špetka muškátový květ
100 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájenou najemno hodíme do hrnce s již rozpuštěným máslem, opečeme ji do zlatova a k ní přihodíme lišky a ty také trochu opečeme. Zalijeme trochou vývaru, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového květu.

  2. Asi po 10 minutách dušení přilijeme zbytek vývaru a připravíme si jíšku z trochy vody, čtvrtky másla a tří lžic mouky. Tu poté přelijeme do hrnce a vaříme cca 5 minut, poté ještě přidáme půl kelímku smetany ke šlehaní. Chvilinku ještě necháme na plotně a poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem.

  3. Jednoduchý liškový krém podáváme s opečeným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!