Listové pečivo s ořechovou náplní recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- rum rum mléko rozinky 1 ks bílek 1 balíček listové těsto 2 - 3 hrnky mleté ořechy 1 balíček skořicový cukr třtinový cukr 1 kelímek smetana 12% 1 - 2 lžíce jemný třtinový cukr rozinky nebo jádra ořechů
Postup Listové pečivo s ořechovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Začneme přípravou náplně. V míse promícháme mleté ořechy, zalijeme smetanou, přidáme skořicový i třtinový cukr a lžíci rumu. Ořechovou náplň promícháme a podle potřeby (hustoty) přidáme trochu mléka, případně zahustíme hrstí ořechů. Pokud máme rádi rozinky, můžeme je do náplně také přidat, ale chutnají lépe, když si je den předem naložíme do rumu
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát a nakrájíme na čtverce. Velikost je na nás, pokud si chceme ušetřit práci, krájíme větší
Na každý čtverec dáme 1 - 2 lžičky připravené náplně a vždy protilehlé rohy těsta spojíme. Ve středu zamáčkneme, aby náplň během pečení zůstala uvnitř a nevytékala
Listové pečivo s ořechovou náplní položíme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme špetkou třtinového cukru a připíchneme rozinku nebo jádro vlašského ořechu. Listové pečivo pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé
Listové pečivo s ořechovou náplní podáváme teplé i studené. Jsou syté a chutnají výborně k čaji.