Listoví šneci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- na potření 1 lžíce olej 1 konzerva rajský protlak 1 ks vajíčko rozšlehané podle potřeby 1 špetka sůl 1 špetka pepř náplň 3 plátky šunka 2 ks rajčata 1 ks cibule 3 plátky sýr těsto 1 ks listové těsto podle chuti 1 špetka provensálské koření 1 špetka mletý kmín 1 špetka pizza koření
Postup Listoví šneci recept
Postup přípravy receptu
-
Na tenká kolečka nakrájíme rajčata. Rozválíme listové těsto. Rajčatovým protlakem potřeme 2/3 plochy těsta, zbylou 1/3 potřeme rozšlehaným vajíčkem. To proto, aby nám těsto při zabalení lepilo. Protlak posypeme kořením, dle vlastní chuti, opepříme, osolíme.
Začneme klást kolečka cibule, plátky šunky a sýra, na sýr kolečka rajčat. Kdo rád slaninu, vyměňte šunku za slaninu.
Všechny základní části máme připravené a můžeme začít rolovat těsto ve stylu štrůdlu.
Válec rozkrájíme na tenká kolečka a ty rovnou klademe na připravený vymazaný plech. Dáme pozor, aby se nám kolečka nerozmotala.
Každého šneka pěkně potřeme rozšlehaným vajíčkem, ať chytne zlatavou barvu. Popráším mletým kmínem a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Asi tak 5 minut před koncem šneky posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct.