Listoví šneci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
1 lžíce olej
1 konzerva rajský protlak
1 ks vajíčko rozšlehané
podle potřeby
1 špetka sůl
1 špetka pepř
náplň
3 plátky šunka
2 ks rajčata
1 ks cibule
3 plátky sýr
těsto
1 ks listové těsto
podle chuti
1 špetka provensálské koření
1 špetka mletý kmín
1 špetka pizza koření

Postup přípravy receptu

  1. Na tenká kolečka nakrájíme rajčata. Rozválíme listové těsto. Rajčatovým protlakem potřeme 2/3 plochy těsta, zbylou 1/3 potřeme rozšlehaným vajíčkem. To proto, aby nám těsto při zabalení lepilo. Protlak posypeme kořením, dle vlastní chuti, opepříme, osolíme.

  2. Začneme klást kolečka cibule, plátky šunky a sýra, na sýr kolečka rajčat. Kdo rád slaninu, vyměňte šunku za slaninu.

  3. Všechny základní části máme připravené a můžeme začít rolovat těsto ve stylu štrůdlu.

  4. Válec rozkrájíme na tenká kolečka a ty rovnou klademe na připravený vymazaný plech. Dáme pozor, aby se nám kolečka nerozmotala.

  5. Každého šneka pěkně potřeme rozšlehaným vajíčkem, ať chytne zlatavou barvu. Popráším mletým kmínem a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Asi tak 5 minut před koncem šneky posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!