Listový dezert s hruškou a nivou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
na potření
1 ks vejce
náplň
250 g niva
250 g eidam
5-7 ks hruška
těsto
1 balíček listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Plech vymastíme. Listové těsto vyválíme, přeneseme na vymaštěný plech a hustě propícháme dno vidličkou.

  2. Nivu a 30% eidam nastrouháme. Hrušky očistíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a osušíme. Pak je nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme.

  3. Na těsto rozložíme plátky hrušek. Posypeme je strouhaným sýrem a pak už jen potřeme kraje těsta na plechu vejcem.

  4. Listový dezert vložíme do trouby a pečeme asi 35 minut dozlatova.

  5. Listový dezert s hruškou a nivou podáváme teplý nebo studený. Hodí se k bílému vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!